Laxfärserad koljafilé med kräftsås



10 portioner
1,5 g Koljafilé, ishavs (art nr 7110)
250g Varmrökt lax (art nr 10024)
250 g Mascarponeost eller philadelphiaost.
20 g Pepparrot
0,25 dl Gräslök
Rivet limeskal, plus lite saft

Mosa lax och blanda med ost, gräslök och smaka av med pepparrot.
Spritsa en sträng färs på skinnsidan, vik över och lägg på smörad plåt.
Ångkoka fisken i 85ºC till en innertemperatur på 55ºC.
Lägg upp på tallrik med smörfäst grön sparris servera med kräftsås, ris eller pressad potatis.

Kräftsås 10 port
0,10 l Mjöl
50 g Smör
0,60 l Kräftbuljong (gjord på havskräftsskal eller skal från insjökräftor)
0,40 l Matlagningsgrädde
0,15 l Vitt vin alt (1 del pressad citron+ 2 del vatten)

Koka ihop grädde, fiskbuljong, (vin) och red av.
Smaka av med salt o peppar.
En skvätt madeiravin strax innan servering gör underverk.

We Love Seafood

Välkommen!

Den webbläsare du använder stödjer inte tjänsterna på fisk. Därför rekommenderar vi dig starkt att uppgradera till en nyare version av Internet Explorer eller att du provar på någon av de andra nedanstående webbläsarna.
Microsoft Edge Google Chrome Mozilla Firefox Safari