Krispig Tacotorsk med tomatsalsa

10 port            100 port

 

1,5 kg              15 kg               Torskfilé, art nr 2110

 

1/2 dl               5 dl                 Tacokryddmix

100 g                 1 kg              Ost, riven        

0,5 dl               5 dl                 Ströbröd

 

Strös på fisken efter kryddningen

 

750 g               7,5 kg              Fryst majs

 

Tomatsalsa

 

350 g               3,5 kg              Tärnad, lök

0,25 dl             2,5 dl               Olja

2,5 st               25 st                Vitlök, hackad

2,5 dl               2,5 l                 Vatten

5 msk              7,5 dl               Tomatpuré      

0,375 dl           3,75 dl             Socker

0,1 dl               1 dl                 Salt

0,75 dl             7,5 dl              Taco kryddmix                      

2,5 krm            0,25 dl            Vinäger

2,5 krm            0,25 dl            Chilipeppar

750 g               7,5 kg             Tomat, tärnad

 

Fräs lök och vitlök i olja. Blanda i resten utom de tärnade tomaterna.

  Låt koka tills löken är mjuk. Lägg i tomaterna och låt koka ihop.

  Lägg tomatsalsa i mitten av ett bleck, majs på båda sidor.

  Lägg fisken på tomatsalsan, krydda och strö på ost och brödblandningen på fisken.                                                                       

Stek i ugn 200ºC, ca 15 min eller till max 60ºC innertemperatur.

Servera med potatis, mos, ris eller nudlar

We Love Seafood

Välkommen!

Den webbläsare du använder stödjer inte tjänsterna på fisk. Därför rekommenderar vi dig starkt att uppgradera till en nyare version av Internet Explorer eller att du provar på någon av de andra nedanstående webbläsarna.
Microsoft Edge Google Chrome Mozilla Firefox Safari