Halstrad Rödingfilé på spenatbädd & murkelsås

5 p


900g Rödingflié

               

Murkelsås

½dl          Mjöl 
25 g         Smör 
3 dl          Fiskbuljong 
2 dl          Matlagningsgrädde
1 dl          Vitt vin
½ brk       Murklor 
½ st         Schallottenlök, finhackad
               Madeiravin till smaksättning


Koka ihop grädde, fiskbuljong och vin. Fräs lök och svamp i smör.
Pudra över mjöl och späd med vätskan. Låt koka.
Smaksätt såsen med lite madeira.


Spenatbädd


1 st          Påsar Färsk spenat
½ st         Schallottenlök, finhackad
½ st         Vitlöksklyfta, finhackad
                Smör

Fräs lök och vitlök i smör, rör ner spenaten fräs några minuter och smaksätt med salt & peppar.
Lägg fisken ovanpå spenaten, slå sås över. Servera med smaksatt Duchessepotatis eller pressad.