Stekt Fjällrödingfilé med löjrom & örtcréme fraiche

5 p

5st      Rödingfiléer

           Citronpeppar och salt

Garnering
100 g              Löjrom/Sikrom/Stenbitsrom, röd
½ st                Citron
5 st                 Små utstuckna rundlar av kavring
                       Tunna rödlöksringar

                       Örtcrème frâiche

0,3 dl              Crème Frâiche
25 g                Soltorkade tomater (finhackade)
½ msk             Rosépeppar stött
1 st                  Vitlöksklyftor (pressade)
½ msk             Basilika (färsk)
½ msk             Rosmarin (färsk)
½ msk             Finhackad gräslök
½ msk             Bladpersilja
                        S&p


Stek fjällrödingen i smör 3-4 minuter på varje sida och börja med skinnsidan upp. Krydda med citronpeppar och salt.
Blanda ihop crème fraiche och örter, salta och peppra en aning.
Lägg upp på tallrik och garnera med örtcrème fraiche och löjrom.
Servera med pressad potatis och en klyfta citron.