Currysill

10-12 st Feldts, saltsillfilé

 

Sillag

2 dl                ättika
4 dl                socker
6 dl                vatten
1-2 tsk            gula senapsfrön
1 st                 rödlök i skivor
2 st                 morötter i skivor
10 st               nejlikor
10 st               krossade kryddpepparkorn


Vattna ur sillen i rikligt med vatten i 12 timmar.
Koka ihop kryddor, socker och vatten. Låt svalna en stund och tillsätt ättikan.
Varva sill och grönsaker, slå på den kalla lagen och låt stå 2-3 dygn.

Gör såsen. Smaka av med s & p.


Sås               

6 dl                Majonnäs
4 dl                Gräddfil
1-2 st             Äpple i tärningar
3/4 dl             Grovt hackad syltlök

2-3 msk         Curry, efter smak               

 

Låt sillen rinna av. Skär sillen i bitar. Lägg i såsen.
Garnera med finhackad, röd/gul/grön paprika.