Sill à la Russe

En av många sillrätter som passar bra på smörgåsbordet eller som huvudrätt vid en lätt lunch men också som aptitretande förrätt vid en större måltid. Kan förberedas dagen före servering.



125 - 175 g     Matjessillfiléer, Feldts Fisk & Skaldjur, art nr 8113
1/4                  Rödlök, ca 30 g
1 1/2 dl           Majonnäs
2-3 st              Kokta morötter, ca 300 g
300 g              Inlagda rödbetor
1 st                 Syrligt äpple
4 st                 Hårdkokta ägg

Gör så här:
1. Skär sillbitarna i 1/2 cm långa strimlor på tvären. Finhacka löken. Blanda sill och lök och bred ut på ett serveringsfat, ca 22 cm i diameter.
2. Bred ett tunt lager majonnäs över sillen, ca 1 msk.
3. Finhacka morötter och rödbetor var för sig i en matberedare. Riv äpplet grovt och de kokta äggen fint på rivjärnet.
4. Varva sedan över sillen rödbetor, 3 msk majonnäs, morötter, 3 msk majonnäs, äpple, 2 msk majonnäs. Täck med plastfolie och låt stå kallt ett par timmar. De rivna äggen strös över som ett täcke strax före servering.