Klar Fisk & Skaldjurssoppa med röd pestorulle

5 p


375 g        Fisktärningar Lax, torsk & sej, Feldt´s art nr 9136

50 g          Skalade räkor  Feldts Fisk, art 2000

250 g        Strimlade rotfrukter

1,5 st        Purjolök (det vita)

275 g        Skalade tomater på burk

2 msk       Tomatpuré

44 g          Fiskbuljong

1,75 l        Vatten

0,5-1 msk Vitlök krossad

0,5 påse   Saffran

0,5 tsk      Timjan

Matolja


Fräs grönsaker och vitlök i matolja, tillsätt tomatpuré, tomater & saffran.

Slå på buljongen och låt koka i ca 15-20 min. Smaka av med salt, peppar, timjan

och ev lite pressad citron eller vitt vin.

Ångkoka fisktärningarna i ugn, lägg i dem tillsammans med räkorna. Räkorna får ej koka.

Servera med röd pestorulle i skivor och vitlökscrème.


Röd pestorulle

0,5 dl          Soltorkade tomater

0,5-1 msk   Vitlök krossad

0,25 dl        Pinjenötter, rostade

0,5 dl          Riven parmesan

0,5-1 msk  Tomatpuré

½-1 dl        Olivolja

                  Salt

                  Svartpeppar

2-3 st         Cerealia Unibake Tunnbröd


Mixa tomater, vitlök, nötter, tomatpuré och ost.

Späd med olivolja till önskad konsistens.

Bred ut peston på tunnbrödet och rulla ihop.

Lägg i plastfilm tills det skall serveras.


Vitlökscrème

1 dl       Majonnäs

1,5 dl    Crème Frâiche

2 msk    Vitlök krossad

0,25 tsk Vitpeppar, malen

              ev. lite salt


Blanda alla ingredienser och smaksätt med salt.

Låt stå en stund för att mogna.