Rysk Fisksoppa

5 p


625 g        Feldt´s Fisktärningar

37 g          Fiskbuljong

1,5 l          Vatten

1 st           Purjolök, det vita i strimlor

250 g        Rotfruktstrimlor

0,5 msk     Pressad vitlök 

2 msk        Tomatpuré

1 knippen  Bladpersilja, skilj blad och stjälkar och hacka

1 st            Lagerblad

0,5-1 tsk    Timjan

2 msk        Kapris

2 msk        Gröna oliver, i skivor

 Olja


Fräs rotfrukter, lök och vitlök i lite olja, låt tomatpurén fräsa med på slutet. Häll på fiskbuljong , lagerblad och timjan och vatten låt koka 10 min. Smaka av med salt & peppar.

Tillsätt laxtärningar, hackad persilja och kapris sjud försiktigt någon minut och servera med ett gott bröd.


Citroncrème fraiche

Citronpeppar

Salt

Crème Frâiche

Vispa crème frâiche smaksätt med citronpeppar och salt. Servera till soppan.