Krispig Tacotorsk med tomatsalsa

5 port 


750 g      Torskfilé, art nr 2110

0,25 dl    Tacokryddmix

50 g        Ost, riven 

0,25 dl    Ströbröd


Strös på fisken efter kryddningen


375 g     Fryst majs


Tomatsalsa

175 g      Tärnad, lök
0,15 dl    Olja
1,5 st      Vitlöksklyftor, hackad
1,5 dl      Vatten
2,5 msk  Tomatpuré
0,150 dl  Socker
0,1 dl      Salt
0,35 dl    Taco kryddmix
1,5 krm   Vinäger
1,5 krm   Chilipeppar
370 g     Tomat, tärnad
370 g      Fryst majs


Fräs lök och vitlök i olja. Blanda i resten utom de tärnade tomaterna.

Låt koka tills löken är mjuk. Lägg i tomaterna och låt koka ihop.

Lägg tomatsalsa i mitten av ett bleck, majs på båda sidor.

Lägg fisken på tomatsalsan, krydda och strö på ost och brödblandningen på fisken.


Stek i ugn 200ºC, ca 15 min eller till max 60ºC innertemperatur.

Servera med potatis, mos, ris eller nudlar