Lenrimmad Alaskafilé med ansjovissås

5 p

800 g    Alaskafilé, Feldts   

1 l          Vatten        
0,15 dl   Socker      
0,15 dl   Salt     
              Lagerblad, hel krydd- & vitpeppar,

Koka upp vatten, salt, socker och kryddor. Låt kallna. Lägg fisken halvtinad eller otinad 
i lagen och låt stå över natten.

Ansjovissås

5 st     Feldt´s Ansjovis, restaurangfilé artnr 8102/8101

3 st     Finhackad schalottenlök

2 msk  Smör

5 dl     Vitt vin & ansjovisspad

35 g    Fiskbuljong

1,5 l    Vatten

1,5 l     Vispgrädde

            Finhackad gräslök


Gör så här:
Fräs löken i smöret utan att den tar färg. Pudra på mjöl, slå över fiskbuljong, ansjovisspad och grädde, låt koka ihop.
Tillsätt finhacka ansjovis och gräslök, smaksätt såsen med ev mer ansjovisspad.
Ångkoka fisken i 80º ånga, till innertemperaturen är 58º.
Servera med olivoljefrästa grönsaker t.ex. sockerärtor, minimajs blandat med rödlök.

Ett tips: Strö över knaperstekt bacon vid serveringen.