Soya & hummermarinerad Koljafilé m rödlökssås


5 port


600 g       Koljafilè


Marinad

0,5 dl        Knorr Ketjap Manis
0,25 dl      Knorr Hummerfond,koncentrat
40 g          Rödlök

Marinera fisken över natten eller minst 3 timmar.
Baka av i 120˚C varm ugn tills kärntemperaturen är 55˚C.


Tillbehör

400 g        Pumpa, tärnad
250 g        Zucchini, tärnad
40 g          Rödlök, tärnad
0,5 dl        Winborgs Rödvinsvinäger
25 g          Strösocker
15 g          Dill

Koka upp vinäger och socker och tillsätt pumpa, zucchini och rödlök.
Låt det få ett uppkok och servera tillbehöret ljummet till laxen.


Rödlökssås

2,5 dl       Kalvfond Knorr
1,5 dl       Rödvin
0,15 dl     Soya Kikkoman
0,5 msk    Tomatpuré
0,5 st       Morot  
0,5 st       Palsternacka
¼-dels     Rotselleri 
0,5 st       Röd lök
25 g         Smör
                Timjan, lagerblad, krossad vitpeppar

Finhacka grönsakerna och fräs i smör. Låt tomatpurén fräsa med någon minut. Slå på kalvfond, rödvin och kryddorna. Låt koka till hälften återstår. Sila av grönsakerna och reducera till en kraftig, simmig sky


1 st        Röd lök
25 g       Smör
50 g       Smör för montering
              Brun farin

Skiva 1 st rödlök fint och fräs den mjuk i 25 g smör.
Slå på skyn och koka upp. Red av lätt med maizena. Smaksätt med brun farin
Montera (rör ned) i smöret. 

Servera med klyftpotatis eller rösti.