Romfylld baconlindad torsk, ugnsrostade rotsaker och Sandefjordsås


Torsk:
1,5 kg torskloins
12 g socker
25 g salt
färska spenatblad
500 g torskrom
20 skivor bacon

Sandefjordsås:
2 dl crème fraiche
2 dl grädde
2 dl finhackad schalottenlök
1 dl torrt vitt vin
2 msk ansjovisspad
200 g smör

Gör så här:
TORSKEN: Rimma torsken med salt och socker i ca 2 timmar. Bred ut baconskivorna omlott och placera torskryggen i mitten. Skär ett snitt genom torskryggen ner till mitten lite drygt. Placera ned spenatblad, sedan torskrom, salta och peppra. Vik över ändarna på baconskovorna och forma till en rulle. Förstek rullen i stekpanna och kör klart i ugnen
på 175°C. Fisken skall ha en kärntemp på ca 52°C.

SANDEFJORDSÅS: Fräs löken, tillsätt vin, reducera till hälften. Häll i grädden, koka tills det tjocknar. Tillsätt crème fraiche koka upp och montera sedan i smöret. Smaksätt med ansjovisspad, salt och peppar. Såsen kan smaksättas med t ex färskriven pepparrot, kaviar och färska örter.
We Love Seafood

Välkommen!

Den webbläsare du använder stödjer inte tjänsterna på fisk. Därför rekommenderar vi dig starkt att uppgradera till en nyare version av Internet Explorer eller att du provar på någon av de andra nedanstående webbläsarna.
Microsoft Edge Google Chrome Mozilla Firefox Safari