Kokt drösad torsk med stuvade vita rotfrukter och knaperstekt sidfläsk


Torsk:

10 bitar fryst torskfilé på ca 140-160g
5 msk havssalt
375 g sidfläsk eller bacon.

Stuvning:
2,5 msk smör
7 st schalottenlökar
5 st palsternackor
1 st selleri
5 st persiljerötter
12 dl mjölk
50 g mjöl
50 g smör

Gör så här:
Skala och skär rotfrukterna i jämna bitar, skala och dela schalottenlöken i fyra.
Svetta upp rotfrukterna i smör tillsammans med
kryddorna och slå på mjölken. Sjud under lock i
ca 5 minuter toppred med smör och vetemjöl,
koka  tills de är mjuka. Smaka av med vitpeppar, salt, muskot och ev kryddpeppar.
We Love Seafood

Välkommen!

Den webbläsare du använder stödjer inte tjänsterna på fisk. Därför rekommenderar vi dig starkt att uppgradera till en nyare version av Internet Explorer eller att du provar på någon av de andra nedanstående webbläsarna.
Microsoft Edge Google Chrome Mozilla Firefox Safari