Alaskafilé med krispigt osttäcke & tomatsalsa

10 p       100 p

1,2 kg     12 kg      Alaskafilé (art nr 4131)

Osttäcke

1/2 dl      5 dl        Tacokryddmix
100 g      1 kg       Ost, riven
0,5 dl      5 dl        Ströbröd

Strös på fisken efter kryddningen

Tomatsalsa

350 g       3,5 kg      Tärnad, lök
0,25 dl     2,5 dl       Olja
2,5 st       15-20 st   Vitlöksklyftor, hackad
2,5 dl       2,5 l         Vatten
5 msk      7,5 dl       Tomatpuré
0,375 dl   3,75 dl      Socker
0,1 dl       1 dl          Salt
0,75 dl     7,5 dl       Taco kryddmix
2,5 krm    0,25 dl     Vinäger
2,5 krm    0,25 dl     Chilipeppar
750 g       7,5 kg      Tomat, tärnad
750 g       7,5 kg      Fryst majs

Fräs lök och vitlök i olja. Blanda i resten utom de tärnade tomaterna.
Låt koka tills löken är mjuk. Lägg i tomaterna och låt koka ihop.
Lägg tomatsalsa i mitten av ett bleck, majs på båda sidor.
Lägg fisken på tomatsalsan, krydda och strö på ost och bröd-
blandningen på fisken.
Stek i ugn 200ºC, ca 15 min eller till max 58ºC innertemperatur.

Servera med potatis, mos, ris eller nudlar

We Love Seafood

Välkommen!

Den webbläsare du använder stödjer inte tjänsterna på fisk. Därför rekommenderar vi dig starkt att uppgradera till en nyare version av Internet Explorer eller att du provar på någon av de andra nedanstående webbläsarna.
Microsoft Edge Google Chrome Mozilla Firefox Safari