Baconlindad Kapkummelfilé med Soya- & balsamvinägersås



10 p        100 p

1,5 kg      15 kg Kapkummelfilé (art nr 7183/7184/7185)
10 st        100 st Baconskivor

Rulla en filé med bacon runt. Krydda med lite timjan. Bacon står för sältan.
Ugnstekt i ugn 225 gr C till en innertemp på 56 gr C.

Soya & balsamvinägersås

100 g         1 kg smör
0,75 l         7,5 l kalvfond
0,25 l         2,5 l Kinasoya
0,25 l         2,5 l Balsamvinäger
1,5 msk     2 dl tomatpuré
0,15 kg      1,5 kg Rotfrukter, strimlade
1 st            8-10 st gula lökar
timjan, lagerblad, krossad vitpeppar

Fräs grönsakerna i smöret. en liten stund. Låt tomatpurén fräsa med någon minut
Slå på kalvfond, balsamvinäger, soya och kryddorna. Låt koka till ca 10 l återstår. Sila av grönsakerna. Red av med maizena till en simmig sky, strax före servering kan om så önskas smör röras ned i såsen
.

Grönsaksfräs

200 g       2 kg Sockerärtor
200 g       2 kg Minimajs
100 g       1 kg Zucchini, i bitar
2 st          15 st Vitlöksklyftor, tunt skivade
200 g       2 kg Körsbärstomater
1/2 tsk     1 msk Timjan Olivolja

Fräs grönsakerna i olivoljan. Tillsätt tomaterna sist.
Servera med grönsaker och rödvinssås, samt gratinerade potatismostoppar, ris eller krämig risotto
.

We Love Seafood

Välkommen!

Den webbläsare du använder stödjer inte tjänsterna på fisk. Därför rekommenderar vi dig starkt att uppgradera till en nyare version av Internet Explorer eller att du provar på någon av de andra nedanstående webbläsarna.
Microsoft Edge Google Chrome Mozilla Firefox Safari