Lenrimmad Torskfile med ansjovissås

10 p

 

1,5 kg             Feldt´s Fisk, torskfilé, art nr 2112

4 l                   Vatten

0,6 dl               Socker

1,2 dl               Salt

Lagerblad, hel krydd- & vitpeppar,

 

Koka upp vatten, salt, socker och kryddor. Låt kallna.

Lägg i fisken halvtinad i portionsbitar, lägg i lagen och låt stå 2-3 tim                                                    

Sås

 

5 st                  Feldt´s Fisk Ansjovis, restaurangfilé, art nr 8101

3 st                  Finhackad schalottenlök

2 msk              Smör

5 dl                 Vitt vin, ansjovisspad

35 g                Fiskbuljong

1,5 l                 Vatten

1,5 l                 Vispgrädde

                      Finhackad gräslök

Fräs löken i smöret utan att den tar färg. Häll på vinet och lite ansjovisspad, koka ihop   

till 1/2 återstår. Häll i fiskbuljong och grädde, låt koka ihop. Red av med smör och mjöl  

avsluta med att montera i lite smör.              

Finhacka ansjovis och gräslök och smaksätt såsen med ev mer ansjovisspad.                                                                                                      

Ångkoka fisken i 85ºC ånga, till innertemperaturen är 58ºC.                      

Servera med olivoljefrästa grönsaker t.ex. sockerärtor, minimajs blandat med rödlök.                                                                                                                 

Ett tips: Strö över knaperstekt bacon vid serveringen.

We Love Seafood

Välkommen!

Den webbläsare du använder stödjer inte tjänsterna på fisk. Därför rekommenderar vi dig starkt att uppgradera till en nyare version av Internet Explorer eller att du provar på någon av de andra nedanstående webbläsarna.
Microsoft Edge Google Chrome Mozilla Firefox Safari