Torskfilé med vitvinsås & tomater

10 p      100 p

1,5 kg     15 kg     Torskfilé, kok & stekbit (art nr 2122)

Vitvinsås med tomater

1 dl         1 l          Mjöl
50 g        500 g     Smör
6 dl         6 l          Fiskbuljong
4 dl         4 l          Matlagningsgrädde
1 dl         0,75 l     Vitt vin alt (1 del pressad citron + 2 del vatten)
420 g      3 kg       Burk-tomater, hela skalade
½ dl        5 dl        Persilja, hackad

Koka ihop grädde, fiskbuljong, (vin alt. citron), gör en bottenredning och slå på buljong & gräddblandningen. Låt koka 30 min. Smaka av med s o p.
Låt tomaterna rinna av ordentligt, pressa dom lite lätt med handen och tillsätt såsen strax innan servering tillsammans med persilja.
Koka fisken i ugn, ånga 85º eller hetluft 120º, till en innertemperatur på 58º.
Servera med grön sparris och kokt potatis.

We Love Seafood

Välkommen!

Den webbläsare du använder stödjer inte tjänsterna på fisk. Därför rekommenderar vi dig starkt att uppgradera till en nyare version av Internet Explorer eller att du provar på någon av de andra nedanstående webbläsarna.
Microsoft Edge Google Chrome Mozilla Firefox Safari