Burgare på varmrökt laxkött med yoghurtdressing



12 p

1 kg    Varmrökt benfritt laxkött
3 st     Ägg
25 g    Bouquet all`Italiana  (Knorr kryddpasta)
½ tsk  citronsvartpeppar

Blanda ägg och rensat laxkött, rör i kryddpastan och blanda ordentligt.
Färsen skall ej mixas utan blandas för hand. Forma till 90 g burgare.

Dressing
300 g    Medelhavsyoghurt
75 g      Rostade vitlöksklyftor
1,5 tsk  Basilika (Knorr kryddpasta)
1 tsk     Honung, flytande
            Salt

Skala vitlöken, rör runt klyftorna i lite olivolja och rosta i ugnen 180˚C i ca 10 min.
Låt kallna och hacka vitlöken och blanda i yoghurten och smaksätt med basilika och honung, salt.
Låt stå en timme och dra.

För montering av burgaren:
12 st   Grovt Hamburgerbröd ( Lantmännen Unibake )
          Ruccolasallad
          Tomater, tunt skivade
          Rödlök, tunt skivad

We Love Seafood

Välkommen!

Den webbläsare du använder stödjer inte tjänsterna på fisk. Därför rekommenderar vi dig starkt att uppgradera till en nyare version av Internet Explorer eller att du provar på någon av de andra nedanstående webbläsarna.
Microsoft Edge Google Chrome Mozilla Firefox Safari