Ångad Flundrafilé med purjolökssås

Art nr

5136      1,75 kg    Flundrafilé  (art.nr 5136)

 

Rulla filéerna, lägg i ett bleck och ångkoka i 85ºC, till en innertemp. på 58ºC.


Purjolökssås


      10 p 

     
1 dl    Mjöl 
50 g   Smör    
6 dl    Fiskbuljong    
4 dl    Matlagningsgrädde    
1 dl    Vitt vin alt (1 del pressad citron+ 2 del vatten)

1 st    Purjolök, det vita strimlat.

Koka ihop grädde, fiskbuljong, (vin alt. citron), gör en bottenredning och slå på buljong & gräddblandningen. Låt koka 30 min. Smaka av med s o p.
Smörfräs purjolöken och rör ned i såsen.

Lägg upp fisken och slå på såsen. Servera med kokt potatis, pressad, duchesse eller ris.

We Love Seafood

Välkommen!

Den webbläsare du använder stödjer inte tjänsterna på fisk. Därför rekommenderar vi dig starkt att uppgradera till en nyare version av Internet Explorer eller att du provar på någon av de andra nedanstående webbläsarna.
Microsoft Edge Google Chrome Mozilla Firefox Safari