10 p
750 g Fisktärningar Lax, torsk & sej, Feldt´s art nr 9136
100 g Skalade räkor Feldts Fisk, art 2000
500 g Strimlade rotfrukter
3 st Purjolök (det vita)
450 g Skalade tomater på burk
4 msk Tomatpuré
85 g Fiskbuljong
3,50 l Vatten
1-2 msk Vitlök krossad
1 påse Saffran
1 tsk Timjan
Matolja
Fräs grönsaker och vitlök i matolja, tillsätt tomatpuré, tomater & saffran.
Slå på buljongen och låt koka i ca 15-20 min. Smaka av med salt, peppar, timjan
och ev lite pressad citron eller vitt vin.
Ångkoka fisktärningarna i ugn, lägg i dem tillsammans med räkorna. Räkorna får ej koka.
Servera med röd pestorulle i skivor och vitlökscrème.
Röd pestorulle
1 dl Soltorkade tomater
1-2 msk Vitlök krossad
½ dl Pinjenötter, rostade
1 dl Riven parmesan
1-2 msk Tomatpuré
½-1 dl Olivolja
Salt
Svartpeppar
5-6 st Cerealia Unibake Tunnbröd
Mixa tomater, vitlök, nötter, tomatpuré och ost.
Späd med olivolja till önskad konsistens.
Bred ut peston på tunnbrödet och rulla ihop.
Lägg i plastfilm tills det skall serveras.
Vitlökscrème
2 dl majonnäs
3 dl Crème Frâiche
4 msk Vitlök krossad
½ tsk Vitpeppar, malen
ev. lite salt
Blanda alla ingredienser och smaksätt med salt.
Låt stå en stund för att mogna.
Välkommen!
Den webbläsare du använder stödjer inte tjänsterna på fisk. Därför rekommenderar vi dig starkt att uppgradera till en nyare version av Internet Explorer eller att du provar på någon av de andra nedanstående webbläsarna.