Sillsallad

Inlagd sill i bit

200 g       inlagd sill 
2,5 st       medelstor kokt kall potatis
150 g       salt eller delikatessgurka
1,25 st     syrligt äpple
575 g       inlagda rödbetor
1,25 st     gul lök
2,5 dl       senapssås
               salt
               vitpeppar från kvarn

Senapssås:
5 msk       svensk senap
2,5 msk     socker
2,5 krm     salt
1,25 krm   vitpeppar
2,5 tsk      rödvinsvinäger
2,5 dl        matolja

 Gör så här
1. Börja med senapssåsen: Blanda samman senap, socker, salt, vitpeppar och vinäger. Tillsätt sedan oljan i en tunn stråle under kraftig vispning. Om såsen skär sig, häll i några droppar vatten och fortsätt vispa tills all olja är inblandad.

2. Skala löken och skala och kärna ur äpplet. Skär äpplet, löken, sillen, rödbetorna, potatisen och delikatessgurkan i små tärningar. Blanda tärningarna med senapssåsen.

3. Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt och peppar eller senap. Allt efter egen smak. Låt gärna sillen dra till sig några timmar före servering.
Sillsalladen kan garneras med äggklyftor och spritsad vispgrädde.

Produktion: CITYWEB