MARITIM GASTRONOMI FÖR ALLA KÖK

Elever och lärare från KY-utbildningen Maritim Gastronomi fick under våren 2007 i uppdrag av Feldt´s Fisk och Skaldjur AB att ta fram några recept som fungerar lika bra till lunch i ett storkök som till á la carte i ett restaurangkök.

Eftersom kökens ekonomiska och serveringsmässiga förutsättningar skiljer sig så mycket från varandra resulterade arbetet i två varianter på recepten. I á la carte-varianten har eleverna lagt stor vikt vid exklusivitet och presentation medan man i lunchvarianten har lagt lite extra krut på att få ner kostnaderna samt att rätten ska gå snabbt att tillaga och servera.

Deras arbete resulterade i en receptbroschyr som vi valt att kalla ”Maritim Gastronomi för alla kök”. Ladda gärna ner broschyren eller utforska recepten här på hemsidan genom att välja ett recept i menyn till vänster. Mycket nöje och smaklig spis

Ladda ner broschyren...

Produktion: CITYWEB