Brantevikssill



Art nr 6020


Strömmingsfilé         1 kg

Drag av skinnet på strömmingen.

Sillag

Ättika 24%                170 g
Salt                             70 g
Vatten                     1,170 kg

Blanda ihop lagen och lägg i sillen. Rör om ordentligt och låt stå i 24 tim.


Kryddblandning

Socker                             800 g
Vitpeppar, krossad              35 g
Kryddpeppar, krossad          40 g
Gul lök, hackad                  400 g                 
Röd lök, hackad                 400 g
Dill, hackad                         25 g
Gräslök, skuren                    15 g
Lagerblad, smulade                3 st

Slå av strömmingen och låt den rinna av. Blanda kryddblandningen.
Varva strömmingsfiléer och kryddblandning i en bunke. Lägg på en tallrik som en tyngd och täck över med plastfilm. Låt stå i ca 5 dagar, rör om försiktigt varannan dag.

Produktion: CITYWEB