Brantevikssill


Art nr 6020


Strömmingsfilé         1 kg

Drag av skinnet på strömmingen.

Sillag

Ättika 24%                170 g
Salt                             70 g
Vatten                     1,170 kg

Blanda ihop lagen och lägg i sillen. Rör om ordentligt och låt stå i 24 tim.


Kryddblandning

Socker                             800 g
Vitpeppar, krossad              35 g
Kryddpeppar, krossad          40 g
Gul lök, hackad                  400 g                 
Röd lök, hackad                 400 g
Dill, hackad                         25 g
Gräslök, skuren                    15 g
Lagerblad, smulade                3 st

Slå av strömmingen och låt den rinna av. Blanda kryddblandningen.
Varva strömmingsfiléer och kryddblandning i en bunke. Lägg på en tallrik som en tyngd och täck över med plastfilm. Låt stå i ca 5 dagar, rör om försiktigt varannan dag.

We Love Seafood

Välkommen!

Den webbläsare du använder stödjer inte tjänsterna på fisk. Därför rekommenderar vi dig starkt att uppgradera till en nyare version av Internet Explorer eller att du provar på någon av de andra nedanstående webbläsarna.
Microsoft Edge Google Chrome Mozilla Firefox Safari