Halstrad Rödingfilé på spenatbädd & murkelsås.
Art nr
9133              1,8 kg Rödingflié

               

 

              Murkelsås

1dl           Mjöl 
50 g         Smör 
6 dl          Fiskbuljong 
4 dl          Matlagningsgrädde
2 dl          Vitt vin
1 brk        Murklor 
1 st          Schallottenlök, finhackad
               Madeiravin till smaksättning

Koka ihop grädde, fiskbuljong och vin. Fräs lök och svamp i smör.
Pudra över mjöl och späd med vätskan. Låt koka.
Smaksätt såsen med lite madeira.


                 Spenatbädd


2 st          påsar Färsk spenat
1 st          Schallottenlök, finhackad
½ st         Vitlöksklyfta, finhackad
               Smör

Fräs lök och vitlök i smör, rör ner spenaten fräs några minuter och smaksätt med salt & peppar.
Lägg fisken ovanpå spenaten, slå sås över. Servera med smaksatt Duchessepotatis eller pressad.
We Love Seafood

Välkommen!

Den webbläsare du använder stödjer inte tjänsterna på fisk. Därför rekommenderar vi dig starkt att uppgradera till en nyare version av Internet Explorer eller att du provar på någon av de andra nedanstående webbläsarna.
Microsoft Edge Google Chrome Mozilla Firefox Safari