Laxrulltårta med skaldjursmousse

750 gr Rökt Lax i skivor (art nr 9542)

Skaldjursmousse:

500 gr     Färskskalade räkor  (art nr 2000)
5 dl        Creme fraiche
¼  st      Finstrimlad purjolök
½ msk   Gärslök
10-15 g  riven pepparrot
5-6 st     gelatinblad

Gör så här:
Låt räkorna rinna av, blanda samman ingredienserna och rör ner det i creme fraiche.
Smält gelatinbladen, rör ner i röran låt stå en stund.
Lägg den skivade laxen på plastfilm, bred över räkröran och rulla ihop som en rulltårta. Låt stå kallt ett par timmar, ev "stödfrys".  
Skär i bitar och lägg upp på smörstekt vitt bröd garnera med dill & citron, eller servera den på en fräsch salladsbädd.

Tips! Mixa olivolja, gräslök och dill till en grön örtolja och ringla över strax innan servering.

We Love Seafood

Välkommen!

Den webbläsare du använder stödjer inte tjänsterna på fisk. Därför rekommenderar vi dig starkt att uppgradera till en nyare version av Internet Explorer eller att du provar på någon av de andra nedanstående webbläsarna.
Microsoft Edge Google Chrome Mozilla Firefox Safari