Rödspättafilé med räksås

Art nr
5110        1,5 kg  Rödspättafilé

 


       Räksås   

         10 p 
     
0,1 l    Mjöl    
50 g    Smör    
0,6 l    Räkbuljong eller skaldjursfond  
0,4 l    Vispgrädde alt matlagningsgrädde  
0,10 l   Vitt vin alt (1 del pressad citron+ 2 del vatten)   

Koka ihop grädde & skaldjursfond + (vin). Fräs smör och mjöl, slå över fonden och låt koka i 30 min. Smaka av med salt o peppar.
En skvätt madeiravin strax innan servering gör underverk. 

Koka fisken i ugn, ånga 85º eller hetluft 120º, till en innertemperatur på 58º.
Servera med smörfrästa rotfrukter och duchessetoppar ,ris eller kokt potatis, garnera med räkor.

 

We Love Seafood

Välkommen!

Den webbläsare du använder stödjer inte tjänsterna på fisk. Därför rekommenderar vi dig starkt att uppgradera till en nyare version av Internet Explorer eller att du provar på någon av de andra nedanstående webbläsarna.
Microsoft Edge Google Chrome Mozilla Firefox Safari