Art nr 6020
Strömmingsfilé 1 kg
Drag av skinnet på strömmingen.
Sillag
Ättika 24% 170 g
Salt 70 g
Vatten 1,170 kg
Blanda ihop lagen och lägg i sillen. Rör om ordentligt och låt stå i 24 tim.
Kryddblandning
Socker 800 g
Vitpeppar, krossad 35 g
Kryddpeppar, krossad 40 g
Gul lök, hackad 400 g
Röd lök, hackad 400 g
Dill, hackad 25 g
Gräslök, skuren 15 g
Lagerblad, smulade 3 st
Slå av strömmingen och låt den rinna av. Blanda kryddblandningen.
Varva strömmingsfiléer och kryddblandning i en bunke. Lägg på en tallrik som en tyngd och täck över med plastfilm. Låt stå i ca 5 dagar, rör om försiktigt varannan dag.
Välkommen!
Den webbläsare du använder stödjer inte tjänsterna på fisk. Därför rekommenderar vi dig starkt att uppgradera till en nyare version av Internet Explorer eller att du provar på någon av de andra nedanstående webbläsarna.