4 st humrar
100 g färska champinjoner
1 st purjolök (det vita)
1 msk smör
3 msk vitt vin
Dela champinjonerna i ¼ delar och strimla löken. Fräs i smör. Slå på hummersås, se recept på soppa och gör den lite tjockare som en stuvning.
Dela humrarna och plocka ut köttet, skär det i bitar blanda i stuvningen och låt det bli varmt (ej koka).
Rör i vispad grädde fyll tillbaka i skalen. Gratinera i ugn på grill, hög övervärme, tills hummern får fin färg. Ca 8-10 min.
Hummersoppa
1 l
0,05 l Mjöl
30 g Smör
0,6 l Hummer eller Skaldjursfond
0,5 l Vispgrädde alt matlagningsgrädde
0,10 l Vitt vin alt (1 del pressad citron+ 2 del vatten)
Koka ihop grädde & skaldjursfond + (vin). Fräs smör och mjöl, slå över fonden och låt koka i 30 min. Smaka av med salt o peppar.
En skvätt madeiravin strax innan servering gör underverk tillsammans med en klick vispad grädde.
Skaldjursfond
3 l Hummerskal eller räk- & kräftskal
Rotfrukter, lök och purjolök
2 msk Tomatpuré
1,5 dl Vitt vin
Smör eller matolja
Fräs grönsakerna först i olja eller smör, lägg sedan i skalen samt tomatpuré och låt fräsa med en liten stund. Slå över vinet och låt koka ihop en liten stund. Slå på vatten så att det täcker låt koka i 20 min.
Sila av skalen och låt fonden reducera (koka ihop) till 2/3 delar återstår.
Välkommen!
Den webbläsare du använder stödjer inte tjänsterna på fisk. Därför rekommenderar vi dig starkt att uppgradera till en nyare version av Internet Explorer eller att du provar på någon av de andra nedanstående webbläsarna.