Vitlöksgratinerad Hummer

4 st humrar, delade

500 g smör, rumstempererat
2-4 st vitlöksklyftor
1 st purjolök, det vita
1 msk vitt vin
hackad persilja


Smält ca 100 g av smöret och fräs vitlöken och det finstrimlade vita på purjolöken, det får ej ta färg, slå över vin och låt koka ihop en stund.
Drag kastrullen från värmen och låt svalna en liten stund. Sätt till resten av smöret och vispa ihop så att det blir en fin och mjuk konsistens.

Spritsa eller lägg på en sträng av smöret på hummerhalvorna. Sätt ugnen på grill och gratinera tills de har fått fin färg.

Servera med ett gott bröd.

We Love Seafood

Välkommen!

Den webbläsare du använder stödjer inte tjänsterna på fisk. Därför rekommenderar vi dig starkt att uppgradera till en nyare version av Internet Explorer eller att du provar på någon av de andra nedanstående webbläsarna.
Microsoft Edge Google Chrome Mozilla Firefox Safari