Färsk fisk i nya kartonger
Bild

På Feldt’s jobbar vi hela tiden med att försöka minska företagets miljöpåverkan. Ett sätt att minska vår miljöpåverkan är genom att välja mer miljövänliga förpackningslösningar.

Vi letar ständigt efter nya innovativa förpackningar som har maximal funktion men med minimal miljöpåverkan. Detta är en ekvation som sällan går ihop i den kalla och våta miljö som vi jobbar i, särskilt vid paketering och transport av våra färska produkter.

EcoFishBox, från vår leverantör PacsOn AB, blev lösningen som bockade av alla krav vi hade på förpackningar till våra färska produkter. Tack vare att den till största delen av förpackningen är tillverkad av förnybar träfiber bidrar den till att färre fossila resurser används. Och eftersom den levereras platt tar den betydligt mindre plats att lagra och transportera (hela 7 gånger mindre utrymme jämfört med lådor i frigolit), vilket också ger minskad klimatpåverkan. Den är dessutom enkel att skölja av och helt återvinningsbar.

Genom att ersätta fossilbaserade förpackningar med en lösning tillverkad främst av förnybara material kan man sänkakoldioxidavtrycket på sin förpackning med 40-73%, enligt tillverkaren Stora Enso.

Med EcoFishBox tar vi ytterligare ett steg framåt mot en mer miljövänlig fiskhandel – utan att tumma på kvalitén.

We Love Seafood

Välkommen!

Den webbläsare du använder stödjer inte tjänsterna på fisk. Därför rekommenderar vi dig starkt att uppgradera till en nyare version av Internet Explorer eller att du provar på någon av de andra nedanstående webbläsarna.
Microsoft Edge Google Chrome Mozilla Firefox Safari