Inkokt Laxfilé med skarpsås

5 p


800g  Norsk Fjordlaxfilé


Lägg laxfiléen i ett bleck, koka i ånga 85˚C till innertemp. är 55˚C. Täck med plastfilm och låt kallna.
Garnera laxen med skivad gurka som ”fiskfjäll” och majonnäs. Servera med skarpsås.

 


Skarpsås

1½ st      Hårdkokta äggulor
1 st         Råa äggulor
1  msk    Senap
½ msk    Vinäger
½ dl       Creme fraiche
½ dl       Hårt vispad grädde
½ msk    Finhackad dill
              S&P


Passera de kokta gulorna och blanda dem med de råa. Blanda i senap, vinäger samt creme fraiche. Blanda ordentligt.
Rör ner den hårt vispade grädden, smaka av med salt & peppar. Rör i dillen strax före servering.


Tips: För ytterligare smaksättning kan gräslök och pepparrot tillsättas.