Laxrulltårta med skaldjursmousse

5 port

370g     Rökt Lax i skivor


Skaldjursmousse:

250 g     Färskskalade räkor  (art nr 2000)
2-3 dl     Creme fraiche
¼  st      Finstrimlad purjolök
½ msk   Gärslök
8 g         Riven pepparrot
3 st        Gelatinblad

Gör så här:
Låt räkorna rinna av, blanda samman ingredienserna och rör ner det i creme fraiche.
Smält gelatinbladen, rör ner i röran låt stå en stund.
Lägg den skivade laxen på plastfilm, bred över räkröran och rulla ihop som en rulltårta. Låt stå kallt ett par timmar, ev "stödfrys".  
Skär i bitar och lägg upp på smörstekt vitt bröd garnera med dill & citron, eller servera den på en fräsch salladsbädd.


Tips! Mixa olivolja, gräslök och dill till en grön örtolja och ringla över strax innan servering.