20 st Feldt´s Scampi utan skal
20 st Feldt´s Gröna Musslor
1 st Vårlökar, finskurna
Olja att steka i
Salt & peppar
Vitt bröd fransk Lantbröd eller kokosris
Lime & kokoschilisauce
0,35 l Santa Maria Kokosmjölk
0,5 st Limeskal, finrivet
1 tsk Limejuice
1 st Citrongräs, krossat och fint skuret.
0,5 st Röd Chilifrukt, finhackad
Koka ihop ingredienserna 10-15 min till en krämig konsistens. Smaksätt med salt & socker. Fräs upp scampi och musslor i en gryta, tillsätt vårlök låt steka med en stund, slå
över den ihopkokta kokossåsen. Servera med kokosris som varmrätt.
Om rätten serveras som förrätt passar det bättre med ett gott bröd, för att suga upp den goda såsen.
Kokosris
2,5 dl Ris, långkornigt
0,65 dl Kokosflingor, lätt rostade
0,5 l Vatten
Rivet skal från 1 st lime
Salt
Koka i 15-18 min. Låt stå en stund, rör fluffigt med en gaffel.