5 p
250 g Handskalade räkor, art nr 2700
1 st Mozzarellaostar eller Tallegio
1 st Vitlöksklyftor
4 st Basilikablad, färsk
0,5 dl Olivolja, fin
1,5 st Tomater, endast köttet, ej kärnhuset.
1 st Skivade äpplen, m skal
Citronsvartpeppar
2-3 msk Balsamvinäger
1,5 msk Florsocker
Ruccola & färsk spenat
Mixa vitlöken och basilikan i oljan, smaksätt med peppar.
Blanda balsamvinäger och florsocker och rör ned äpplena, låt stå ca 30 min, sila av.
Blanda räkor i oljan och låt det stå och dra 30 min.
Tärna eller riv isär osten och blanda i försiktigt med äpplen, räkor, tomat, lägg upp på bädd av ruccola och färsk spenat
Servera räksalladen på en blandad salladsbädd tillsammans med ett gott bröd.