100 g Handskalade räkor (art nr 2700)
250 g Strimlade rotfrukter
1 st Purjolök (det vita)
225 g Skalade tomater på burk
0,25 dl Tomatpuré
1,7 l Fiskfond & skaldjursfond (blandad enl anvisn)
0,5 msk Vitlök krossad (på burk) Santa Maria
0,5 påse Saffran (Santa Maria)
Olivolja
Fräs grönsaker och vitlök i olja, tillsätt tomatpuré, tomater & saffran. Slå på buljongen och låt koka i ca 15-20 min. Smaka av med salt, peppar, timjan och ev lite pressad citron eller vitt vin.
Låt fiskfilén halvtina och skär den i bitar. Ångkoka i ugn, lägg i fisken tillsammans med räkorna i den varma soppan. Räkorna får ej koka. Används fisktärningar så kokas de också i ugn.
Servera med vitt bröd och en vanlig aioli eller limeailoi
Limeaioli
1 st äggulor
0,5 msk vitvinsvinäger
1 krm salt
0,5 msk fransk senap
1,5 dl rapsolja
0,5 st pressad vitlökssklyfta
0,5 st lime, saft och rivet skal
finhackad gräslök
Gör så här
Tillsätt alla ingredienser till aiolin förutom oljan, vitlöken och saft/limeskal i en matberedare med kniv. Kör några varv så att allt blandas.
Tillsätt oljan droppvis under tiden du kör maskinen. Stanna och rör i vitlök, gräslök, saft och skal av limefrukten.
Alternativ:
Ett enklare sätt är att smaksätta en färdig majonnäs eller creme frâiche med ovanstående