5 p
375 g Fisktärningar Lax, torsk & sej, Feldt´s art nr 9136
50 g Skalade räkor Feldts Fisk, art 2000
250 g Strimlade rotfrukter
1,5 st Purjolök (det vita)
275 g Skalade tomater på burk
2 msk Tomatpuré
44 g Fiskbuljong
1,75 l Vatten
0,5-1 msk Vitlök krossad
0,5 påse Saffran
0,5 tsk Timjan
Matolja
Fräs grönsaker och vitlök i matolja, tillsätt tomatpuré, tomater & saffran.
Slå på buljongen och låt koka i ca 15-20 min. Smaka av med salt, peppar, timjan
och ev lite pressad citron eller vitt vin.
Ångkoka fisktärningarna i ugn, lägg i dem tillsammans med räkorna. Räkorna får ej koka.
Servera med röd pestorulle i skivor och vitlökscrème.
Röd pestorulle
0,5 dl Soltorkade tomater
0,5-1 msk Vitlök krossad
0,25 dl Pinjenötter, rostade
0,5 dl Riven parmesan
0,5-1 msk Tomatpuré
½-1 dl Olivolja
Salt
Svartpeppar
2-3 st Cerealia Unibake Tunnbröd
Mixa tomater, vitlök, nötter, tomatpuré och ost.
Späd med olivolja till önskad konsistens.
Bred ut peston på tunnbrödet och rulla ihop.
Lägg i plastfilm tills det skall serveras.
Vitlökscrème
1 dl Majonnäs
1,5 dl Crème Frâiche
2 msk Vitlök krossad
0,25 tsk Vitpeppar, malen
ev. lite salt
Blanda alla ingredienser och smaksätt med salt.
Låt stå en stund för att mogna.