5 p
625 g Feldt´s Fisktärningar
37 g Fiskbuljong
1,5 l Vatten
1 st Purjolök, det vita i strimlor
250 g Rotfruktstrimlor
0,5 msk Pressad vitlök
2 msk Tomatpuré
1 knippen Bladpersilja, skilj blad och stjälkar och hacka
1 st Lagerblad
0,5-1 tsk Timjan
2 msk Kapris
2 msk Gröna oliver, i skivor
Olja
Fräs rotfrukter, lök och vitlök i lite olja, låt tomatpurén fräsa med på slutet. Häll på fiskbuljong , lagerblad och timjan och vatten låt koka 10 min. Smaka av med salt & peppar.
Tillsätt laxtärningar, hackad persilja och kapris sjud försiktigt någon minut och servera med ett gott bröd.
Citroncrème fraiche
Citronpeppar
Salt
Crème Frâiche
Vispa crème frâiche smaksätt med citronpeppar och salt. Servera till soppan.