Pestofylld laxfilé med parmesanduchesse

4 p

4 st    Styckad laxfile m skinn, 175 gr port bitar
Pesto Genovese

Parmesanduchess
700g   Tvättad potatis med skal
1st      Äggulor
Olivolja
Parmesan
Gräslök
Soltorkad tomatpasta
S & P

Tillbehör
Minimajs
Grön sparris
Sockerärtor
Cocktailtomater

Gör så här:
Skär en skåra i laxfilén, nästan ända ner till skinnet. Fyll med pesto. Olja en plåt och lägg på laxen. Koka potatisen gör en duchesse. Spritsa toppar på en plåt. Sätt in laxen i ugnen tillsammans med potatisen. Stek fisken i ugn 225ºC till en innertemp på 60ºC (mät med termometer). Passa potatisen tag ut och håll varm om den blir färdig före fisken. Fräs tillbehören i olivolja och servera.


Tips: Servera gärna med en tomatconcacassé.