SmögenDelikatesser - Feldt's laxfabrik

I Lidköping, vid Vänern, ligger Feldt's laxfabrik Smögen Delikatesser AB. I vår fabrik producerar vi ett stort sortiment av kallrökt, gravad och varmrökt lax. Råvaran som används är den högkvalitativa norska fjordlaxen, känd över hela världen för sin överlägsna kvalitet. De flesta av våra produkter är fulltrimmade med lite rökyta, bortskuret bukfett samt fullfärg dvs. den bästa/finaste färg lax kan ha.

PRODUKTIONEN
På SmögenDelikatesser röker vi laxen på gammaldags vis med alspån vilket ger en härlig röksmak. Våra väl tilltagna röktider gör att laxen blir riktigt genomrökt och underbart saftig. Du slipper också den torra rökytan som man normalt brukar få skära bort.

Gravningen sker också efter gammalt recept. Laxen blir då helt genomgravad och lika saftig som om du hade gjort den själv.

Vår varmrökta lax finns både som naturell och med flera spännande kryddningar, sås som Citronpepparlax och Pepparlax. Detta är en produktgrupp som ständigt fylls på med nya spännande kryddningar så kika in i sortimentslistan med jämna mellanrum så hittar du kanske en ny favorit!

Fabriken har genom hela produktionen en mycket modern maskinpark med toppmoderna rökugnar och god lagerkapacitet i nya kylar och frysar.

SKIVNINGEN
När man skivar lax manuellt blir de skivade bitarna allt mindre i takt med att man kommer närmare laxens stjärt.

Vår datorstyrda skivmaskin är dock konstruerad på ett sätt som innebär att skivaren ändrar vinkel ju närmare stjärten den kommer. Detta gör att bitarna längst ner blir större och jämnare än vid manuell skivning. Detta gör att köksmästaren får fler stora fina skivor att använda vid servering.
Skissen nedan är ett försök att visualisera vårt sätt att skiva laxen.


Som du ser på skissen ändras skivningsvinkeln gradvis så att vinkeln blir mindre närmare stjärten. Detta ger en jämnare storlek på skivorna över hela laxen.

We Love Seafood

Välkommen!

Den webbläsare du använder stödjer inte tjänsterna på fisk. Därför rekommenderar vi dig starkt att uppgradera till en nyare version av Internet Explorer eller att du provar på någon av de andra nedanstående webbläsarna.
Microsoft Edge Google Chrome Mozilla Firefox Safari