Klassisk inlagd sill

Art nr 8111,8112,8142   Saltsillfilé   
eller
Art nr 8181, 8182           Minutsill

Vid användning av Feldts salt sill, vattna ur sillen i rikligt med vatten i 8-12 timmar.

Sillfilé 12 st

Sillag

Vatten      6 dl
Socker      4 dl
Ättika       2 dl


Kryddblandning

Gula senapsfrön                1-2 tsk
Rödlök i skivor                     1 st
Morötter i skivor                   2 st
Nejlikor                              10 st
Krossade kryddpepparkorn  10 st
Lagerblad                             3 st

Koka ihop kryddor, socker och vatten. Låt svalna en stund och tillsätt ättikan. Lägg den urvattnade salt sillen i den kalla lagen och låt stå i 3-4 dygn.

Minutsillen kan användas direkt, låt den rinna av, skär den i bitar och blanda den med lagen. Låt mogna i kyl 1-2 dygn.
We Love Seafood

Välkommen!

Den webbläsare du använder stödjer inte tjänsterna på fisk. Därför rekommenderar vi dig starkt att uppgradera till en nyare version av Internet Explorer eller att du provar på någon av de andra nedanstående webbläsarna.
Microsoft Edge Google Chrome Mozilla Firefox Safari