
Art nr 8111,8112,8142 Saltsillfilé eller
Art nr 8181, 8182 Minutsill
Vid användning av Feldts salt sill, vattna ur sillen i rikligt med vatten i 8-12 timmar.
Sillfilé 12 st
Sillag
Vatten 6 dl
Socker 4 dl
Ättika 2 dl
Kryddblandning
Gula senapsfrön 1-2 tsk
Rödlök i skivor 1 st
Morötter i skivor 2 st
Nejlikor 10 st
Krossade kryddpepparkorn 10 st
Lagerblad 3 st
Koka ihop kryddor, socker och vatten. Låt svalna en stund och tillsätt ättikan. Lägg den urvattnade salt sillen i den kalla lagen och låt stå i 3-4 dygn.
Minutsillen kan användas direkt, låt den rinna av, skär den i bitar och blanda den med lagen. Låt mogna i kyl 1-2 dygn.
Välkommen!
Den webbläsare du använder stödjer inte tjänsterna på fisk. Därför rekommenderar vi dig starkt att uppgradera till en nyare version av Internet Explorer eller att du provar på någon av de andra nedanstående webbläsarna.