
	10 p
 1,75 kg   Bergtungafilé (Feldt´s art nr 9112)
	Räkfärs
 300 g     skalade räkor (Feldt´s art 2000)
	             salt
	             vitpeppar
	1 st        äggula
	2-3 msk vispgrädde
	             cayennepeppar
	1,5 tsk   hummerfond, konc
	1/2 msk potatismjöl
	1 tsk      Madeira vin
	             salt , peppar & cayennepeppar
	Gör så här:
Mal eller mixa räkor till en slät färs, tillsätt resten av ingredienserna. Smaka av. Spritsa en sträng färs på varje fiskfilé och rulla ihop den. Lägg fisken i en smörad form och ångkoka fisken i 95º ånga till en innertemperatur på 55º.
 1 l
 1 dl     Mjöl
	50 g    Smör
	6 dl     Hummerfond
	4 dl     vispgrädde
	1,5 dl  Vitt vin
	Koka ihop grädde, fond, vin och  ca 10-15 min, gör en bottenredning på smör och mjöl och slå på buljong & gräddblandningen. Låt koka 45 min. Smaka av med s o p.
	Tillsätt 2 msk madeiravin och en klick vispad grädde strax innan servering.
	Servera fisken med såsen, smörfräst röd paprika, fä champinjoner och räkor, ris eller ett smaksatt potatismos.
	Hummersås
	Gör så här:
 Se
Se En
En



 Microsoft Edge
Microsoft Edge Google Chrome
Google Chrome Mozilla Firefox
Mozilla Firefox Safari
Safari
Välkommen!
Den webbläsare du använder stödjer inte tjänsterna på fisk. Därför rekommenderar vi dig starkt att uppgradera till en nyare version av Internet Explorer eller att du provar på någon av de andra nedanstående webbläsarna.