Rödtungafilé med rotsakspytt

Art nr 

9150    1,75 kg    Rödtungafilé
 
Rulla fisken och ångkoka i 80ºC till en innertemp. på 58ºC.

Skaldjurssås   

     
0,1 l    Mjöl    
50 g    Smör    
0,6 l    Skaldjursfond    
0,4 l    Vispgrädde alt matlagningsgrädde  
0,10 l     Vitt vin alt (1 del pressad citron+ 2 del vatten)   

Koka ihop grädde & skaldjursfond + (vin). Fräs smör och mjöl, slå över fonden och låt koka i 30 min. Smaka av med salt o peppar.
En skvätt madeiravin strax innan servering gör underverk. 

 
Rotsakspytt

250 g  Tärnad rotselleri
250 g  Tärnade morötter
250 g  Tärnade palsternackor
175 g  Purjolökar, det vita

Fräs grönsaker i smör eller olja tills de är mjuka, medelvärme, det får inte bli brunt.

Lägg upp fisken på rotsakspytten, slå över sås. Servera med potatis, pressad eller smaksatta duchessetoppar.

We Love Seafood

Välkommen!

Den webbläsare du använder stödjer inte tjänsterna på fisk. Därför rekommenderar vi dig starkt att uppgradera till en nyare version av Internet Explorer eller att du provar på någon av de andra nedanstående webbläsarna.
Microsoft Edge Google Chrome Mozilla Firefox Safari