Piggvarsfilé på spenatbädd med murkelsås

Art nr

9109   1,75 kg    Piggvarsfilé
 
Ugnsbaka i 95ºC till en innertemperatur av 56ºC.

 

Murkelsås
 
  1 dl      Mjöl    
50 g       Smör    
   5 dl     Fiskbuljong    
   5 dl     Vispgrädde     
   2 dl     Vitt vin
   1 brk   Murklor   
   1 st     Schalottenlök, finhackad
             Madeiravin till smaksättning

Koka ihop grädde, fiskbuljong och vin.

Hacka murklorna och skölj noggrant.Fräs lök och svamp i smör.
Pudra över mjöl och späd med vätskan. Låt koka.
Smaksätt såsen med lite madeira.    

Spenatbädd

2  st    påsar färsk spenat
 1 st    det vita på en purjolök, strimlat
½ st     vitlöksklyfta, finhackad
           Smör

Fräs lök och vitlök i smör, rör ner spenaten fräs några minuter och smaksätt med salt & peppar.

Lägg fisken ovanpå spenaten, slå sås över.
Servera med smaksatta Duchessetoppar eller pressad potatis

Tips: Spritsa ett fat med Duchessen och gratinera rätten

 

We Love Seafood

Välkommen!

Den webbläsare du använder stödjer inte tjänsterna på fisk. Därför rekommenderar vi dig starkt att uppgradera till en nyare version av Internet Explorer eller att du provar på någon av de andra nedanstående webbläsarna.
Microsoft Edge Google Chrome Mozilla Firefox Safari