Art nr
9109 1,75 kg Piggvarsfilé
Ugnsbaka i 95ºC till en innertemperatur av 56ºC.
Murkelsås
1 dl Mjöl
50 g Smör
5 dl Fiskbuljong
5 dl Vispgrädde
2 dl Vitt vin
1 brk Murklor
1 st Schalottenlök, finhackad
Madeiravin till smaksättning
Koka ihop grädde, fiskbuljong och vin.
Hacka murklorna och skölj noggrant.Fräs lök och svamp i smör.
Pudra över mjöl och späd med vätskan. Låt koka.
Smaksätt såsen med lite madeira.
Spenatbädd
2 st påsar färsk spenat
1 st det vita på en purjolök, strimlat
½ st vitlöksklyfta, finhackad
Smör
Fräs lök och vitlök i smör, rör ner spenaten fräs några minuter och smaksätt med salt & peppar.
Lägg fisken ovanpå spenaten, slå sås över.
Servera med smaksatta Duchessetoppar eller pressad potatis
Tips: Spritsa ett fat med Duchessen och gratinera rätten
Välkommen!
Den webbläsare du använder stödjer inte tjänsterna på fisk. Därför rekommenderar vi dig starkt att uppgradera till en nyare version av Internet Explorer eller att du provar på någon av de andra nedanstående webbläsarna.