Smördegsbakelse á la Skagen
10 p
0,8 kg Skagenröra (Feldt´s art nr 2950)
Stenbitsrom (art nr 8232) alt Löjrom (1161/1164) till garnering
5 st smördegsplattor a 80 g
Gör så här:
Dela smördegplattorna på mitten. Ritsa ett ”lock” ca ½ cm in på varje platta. Pensla med ägg, se till att ägget inte rinner utanför kanten. Baka av i ugnen enl. anvisningar på paketet. Låt kallna.
Skär av locket och gröp ur bakelsen. Fyll med röran, garnera med löjrom eller stenbitsrom.
Räkfärserad Bergtungafilé med klassisk hummersås
10 p
1,75 kg Bergtungafilé (Feldt´s art nr 9112)
Räkfärs
300 g skalade räkor (Feldt´s art 2000)
salt
vitpeppar
1 st äggula
2-3 msk vispgrädde
cayennepeppar
1,5 tsk hummerfond, konc
1/2 msk potatismjöl
1 tsk Madeira vin
salt , peppar & cayennepeppar
Gör så här:
Mal eller mixa räkor till en slät färs, tillsätt resten av ingredienserna. Smaka av. Spritsa en sträng färs på varje fiskfilé och rulla ihop den. Lägg fisken i en smörad form och ångkoka fisken i 95º ånga till en innertemperatur på 55º.
Hummersås
1 l
1 dl Mjöl
50 g Smör
6 dl Hummerfond
4 dl vispgrädde
1,5 dl Vitt vin
Gör så här:
Koka ihop grädde, fond, vin och ca 10-15 min, gör en bottenredning på smör och mjöl och slå på buljong & gräddblandningen. Låt koka 45 min. Smaka av med s o p.
Tillsätt 2 msk madeiravin och en klick vispad grädde strax innan servering.
Servera fisken med såsen, smörfräst röd paprika, fä champinjoner och räkor, ris eller ett smaksatt potatismos.
Välkommen!
Den webbläsare du använder stödjer inte tjänsterna på fisk. Därför rekommenderar vi dig starkt att uppgradera till en nyare version av Internet Explorer eller att du provar på någon av de andra nedanstående webbläsarna.