Art nr
9107 12 st Sjötungafiléer
1 dl vitt vin
1 msk olivolja
Rulla ihop filéerna och fäst med en tandpetare.
Koka upp vitvinet med olja, salt och peppar. Lägg i filéerna och koka upp. Låt sjuda i ca 5 minuter.
Puré
300 g skalad potatis
150 g smör
100 g sötmandel
mjölk
Koka potatis i saltat vatten tills den blir mjuk.
Rosta mandeln i ugn, smält smöret. Lägg mandeln i smöret och låt dra i 20 minuter.
Pressa potatisen, vispa i mjölk tills det blir en smidig konsistens. Tillsätt smöret sist. Salta och peppra.
2 st humrar á 450-500 g
Hummern kokas 12 minuter i saltat vatten. ( 2,5 l vatten, 0,5 dl salt och 0,25 dl socker samt några dillfrön)
Kyl sedan ner humrarna snabbt i kokspadet.
Skala och sautera klor och stjärt lätt i olivolja.
Sås
8 dl fiskfond
1 st vaniljstång
2 dl grädde
25 g smör
Koka upp fonden med vaniljen och låt dra i 20 minuter.
Sila och reducera till hälften, häll i grädden och koka upp. Mixa i smöret och smaka av med salt och peppar.
Skumma upp såsen innan servering med en mixer.
Garnityr
2 st morötter
1 st rotselleri
Skala och skär rotfrukterna i stavar. Koka i vatten, salt, socker och smör.
Lägg upp snyggt på tallrik och garnera med hummer & rotfrukter.
Servera sås och puré vid sidan om.
Välkommen!
Den webbläsare du använder stödjer inte tjänsterna på fisk. Därför rekommenderar vi dig starkt att uppgradera till en nyare version av Internet Explorer eller att du provar på någon av de andra nedanstående webbläsarna.