Art. nr 6020 Strömmingsfilé 2 kg
Drag skinnet av strömmingen, lägg den i lagen, ställ kallt i 12 tim.
Klar lag:
Limesås
Gör så här
.
Mosa osten i hälften av creme fraichen. Riv limeskal (bara det gröna) och pressa frukterna.
Drag skinnet av strömmingen, lägg den i lagen, ställ kallt i 12 tim.
Klar lag:
Vatten |
1 l |
Ättika (12%) |
2 dl |
Salt |
2 msk |
Limesås
Pepparrotsost |
600 g |
Créme fraiche |
4 dl |
Limefrukt |
2-3 st |
Honung flytande |
1 msk |
Pepparrot riven (på burk) |
100 g |
Gräslök skuren |
40 g |
Salt och peppar |
|
Gör så här
.
Mosa osten i hälften av creme fraichen. Riv limeskal (bara det gröna) och pressa frukterna.
Blanda i resten creme fraiche,pepparrot, gräslök, honung och smaka av med ev lite extra riven pepparrot.
Slå av lagen från strömmingen, låt rinna av ordentligt. Vänd ner strömmingen i såsen och se till att filéerna får sås runt om.
Låt stå i kyl och mogna 1-2 dygn.
Välkommen!
Den webbläsare du använder stödjer inte tjänsterna på fisk. Därför rekommenderar vi dig starkt att uppgradera till en nyare version av Internet Explorer eller att du provar på någon av de andra nedanstående webbläsarna.