Strömming i limesås
Art. nr 6020   Strömmingsfilé  2 kg

Drag skinnet av strömmingen, lägg den i lagen, ställ kallt i 12 tim.

Klar lag:
Vatten
1 l
Ättika (12%)
2 dl
Salt
2 msk


Limesås
Pepparrotsost
600 g
Créme fraiche
4 dl
Limefrukt
2-3 st
Honung flytande
1 msk
Pepparrot riven (på burk)
100 g
Gräslök skuren
40 g
Salt och peppar


Gör så här
.
Mosa osten i hälften av creme fraichen. Riv limeskal (bara det gröna) och pressa frukterna.

Blanda i resten creme fraiche,pepparrot, gräslök, honung och smaka av med ev lite extra riven pepparrot.

Slå av lagen från strömmingen, låt rinna av ordentligt. Vänd ner strömmingen i såsen och se till att filéerna får sås runt om.

Låt stå i kyl och mogna 1-2 dygn.



We Love Seafood

Välkommen!

Den webbläsare du använder stödjer inte tjänsterna på fisk. Därför rekommenderar vi dig starkt att uppgradera till en nyare version av Internet Explorer eller att du provar på någon av de andra nedanstående webbläsarna.
Microsoft Edge Google Chrome Mozilla Firefox Safari