På varje kg lax:
Gör små snitt i laxens skinnsida, blanda socker & salt samt peppar. Strö 1/3 av blandningen i botten på ett bleck. Lägg skinnsidan nedåt, strö över resten av blandningen på fiskens köttsida samt den hackade dillen. Lägg ihop filéerna. Låt stå i rumstemperatur tills blandningen har smält. Ställ in i kyl 4-5dagar och vänd laxen varje dag.
Gravlaxsås
Klicka här för recept.
Socker |
1dl / 110gr |
Salt |
0,5dl / 70gr |
Vitpeppar grovkrossad |
1msk / 10gr |
Dill, färsk hackad alt. fryst |
1dl |
summa |
180gr kryddblandning + dill |
Laxfilé, helt benfri |
5kg |
Socker |
5dl / 500g |
Salt |
2,5dl / 350g |
Dill hackad |
2dl |
Vitpeppar krossad |
50g |
Gör små snitt i laxens skinnsida, blanda socker & salt samt peppar. Strö 1/3 av blandningen i botten på ett bleck. Lägg skinnsidan nedåt, strö över resten av blandningen på fiskens köttsida samt den hackade dillen. Lägg ihop filéerna. Låt stå i rumstemperatur tills blandningen har smält. Ställ in i kyl 4-5dagar och vänd laxen varje dag.
Gravlaxsås
Klicka här för recept.
Välkommen!
Den webbläsare du använder stödjer inte tjänsterna på fisk. Därför rekommenderar vi dig starkt att uppgradera till en nyare version av Internet Explorer eller att du provar på någon av de andra nedanstående webbläsarna.