Grundrecept på gravad lax
På varje kg lax:

Socker
1dl / 110gr
Salt
0,5dl / 70gr
Vitpeppar grovkrossad
1msk / 10gr
Dill, färsk hackad alt. fryst
1dl
summa
180gr kryddblandning + dill

Laxfilé, helt benfri
5kg
Socker
5dl / 500g
Salt
2,5dl / 350g
Dill hackad
2dl
Vitpeppar krossad
50g

Gör små snitt i laxens skinnsida, blanda socker & salt samt peppar. Strö 1/3 av blandningen i botten på ett bleck. Lägg skinnsidan nedåt, strö över resten av blandningen på fiskens köttsida samt den hackade dillen. Lägg ihop filéerna. Låt stå i rumstemperatur tills blandningen har smält. Ställ in i kyl 4-5dagar och vänd laxen varje dag.


Gravlaxsås

Klicka här för recept.

We Love Seafood

Välkommen!

Den webbläsare du använder stödjer inte tjänsterna på fisk. Därför rekommenderar vi dig starkt att uppgradera till en nyare version av Internet Explorer eller att du provar på någon av de andra nedanstående webbläsarna.
Microsoft Edge Google Chrome Mozilla Firefox Safari