Art. nr 6020 Strömmingsfilé 2 kg
Dag 1 : Dra skinnet av strömmingen och lägg den i lag nr 1 i 12 tim. Ställ kallt.
Klar lag 1:
Dag 2: Slå av strömmingen och lägg den i lag nr 2. Ställ kallt och låt den mogna i 4-5 dagar
Klar lag 2:
Dag 4-5: Gör såsen. Låt strömmingen rinna av och lägg den i såsen. Ställ kallt i 2-3 dagar före servering.
Sås
Dag 1 : Dra skinnet av strömmingen och lägg den i lag nr 1 i 12 tim. Ställ kallt.
Klar lag 1:
Vatten |
2,4 l |
Ättiksyra 60% |
160 g |
Salt |
100 g |
Socker |
100 g |
Dag 2: Slå av strömmingen och lägg den i lag nr 2. Ställ kallt och låt den mogna i 4-5 dagar
Klar lag 2:
Vatten |
2 l |
Ättiksyra 60% |
30 g |
Salt |
40 g |
Socker |
1 kg |
Dag 4-5: Gör såsen. Låt strömmingen rinna av och lägg den i såsen. Ställ kallt i 2-3 dagar före servering.
Sås
Majonnäs |
2 kg |
Senap |
180 g |
Lök, gul, hackad Chilisås |
280 g 240 g |
Socker Ketchup |
300 g |
Dill hackad |
80 g |
Dillfrö |
1/2 msk |
Välkommen!
Den webbläsare du använder stödjer inte tjänsterna på fisk. Därför rekommenderar vi dig starkt att uppgradera till en nyare version av Internet Explorer eller att du provar på någon av de andra nedanstående webbläsarna.