Strömming i limesås


2 kg Strömmingsfilé, Feldts

Klar lag

1 l Vatten
2 dl Ättika (12%)
2 msk Salt


Limesås

600 g  Pepparrotsost
5 dl     Crème Frâiche
2-3 st  Limefrukter
1 msk Honung flytande
100 g   Pepparrot, riven (burk)

 40 g    gräslök, skuren


Gör så här:

Dra skinnet av strömmingen och lägg den i lagen 12 tim. Ställ kallt
Mosa osten i hälften av creme fraichen. Riv limeskal (bara det gröna) och pressa frukterna.
Blanda i resten creme fraiche, pepparrot, gräslök och honung, smaka av med lite extra riven pepparrot. Smaka av med S&P.
Slå av lagen från strömmingen, låt rinna av ordentligt.
Vänd ner strömmingen i såsen.
och se till att filéerna får sås runt om.
Låt stå i kyl och mogna 1-2 dygn.