Skärgårdssill à la Feldts


10-12 st Feldts, saltsillfilé, art nr 8111/8142

Sillag

2 dl  ättika
4 dl socker
6 dl vatten 
10 st   krossade kryddpepparkorn
1-2 tsk gula senapsfrön
1 st rödlök i skivor


Vattna ur sillen i rikligt med vatten i 12 timmar.
Koka ihop kryddor, socker och vatten. Låt svalna en stund och tillsätt ättikan.
Varva sill och lök slå på den kalla lagen och låt stå 2-3 dygn.

Gör såsen. Smaka av med s & p.


Sås

1 dl stenbitsrom,röd alt Cavi-Art röd, art nr  8232/8260
5 dl majonnäs
5 dl créme frâiche
2 st rödlökar, finhackade (ca 250 g)
1 dl hackad dill & 1 dl gräslök, skuren.
 s & p


Låt sillen rinna av, skär den i bitar och blanda den i såsen.
Låt mogna i kyl ett dygn.